torsdag 19 april 2012

Nyheter från Side! Genom vännen Ingela.

Bild av Ingela i mars 2012

"Tyvärr var vädret lite sämre i år, än när vi var där i mars förra året. Det regnade i tre dagar och var ganska kallt på nätterna. Men vissa dagar var lufttemperaturen 22 grader och då blev det förstås ett snabbt dopp i havet. I hotellpoolen var det däremot rejält kallt, men utan algblomning. Algblomning är tydligen ett problem även i Medelhavet. "

Bild av Ingela i mars 2012

"I övrigt kan jag berätta att man bygger nya hotell på varenda ledig kvadratmeter. Under tiden vi var där pågick vägbyggen och renoveringar samt tillbyggen på redan existerande hotell. Och Side är nu nästan helt sammanbyggt med Kumköy. Överallt på den nya sträcken skjuter det upp nya affärer, mestadels klädbutiker, optiker och apotek. Turister tycks vara närsynta människor med potensproblem. Viagra och glasögon är stora produkter." 

Arkivbild

"När vi kom verkade stora delar av Västra stranden ligga i träda och bara några få hotell hade fått upp parasoller och solstolar på stranden. Långa sträckor låg helt öde. De stora stenarna som spolats iland under vintern, såg vi inte spåren av. När vi åkte hem var de flesta partier helt i ordning och gångtrafiken på strandpromenaden hade kommit i gång på allvar."

Inga kommentarer: