torsdag 4 mars 2010

Vädret ett underbart diskussionsämne!

Människan är aldrig nöjd! Antingen är det för varmt eller för kallt, för torrt eller för blött...det är inte ofta som vädret pratas om som perfekt! Fast för min del så tycker jag i alla fall att vädret i Side är helt underbart perfekt hela säsongen! Visst det kan vara djuriskt hett under juli och augusti, men det är ju inte nödvändigt att åka precis då, om man har möjlighet att välja förståss.
Vi åker gärna på högsommaren också för det finns en massa olika sätt att njuta fast det är upp emot 50 grader varmt ibland...i skuggan! En tripp utför Manavgatfloden är aldrig fel. Då brukar vi lägga till vid sandbanken som delar Manavgatfloden och Medelhavet. Här kan vi bada i floden om vi verkligen vill ha svalka! Vattnet brukar där hålla ca 15 grader... 
En del tycker att det är för kallt att bada i floden, men det är då bara att gå över sandbanken och bada i Medelhavet.
Ett annat sätt att hantera högsommarvärmen är att följa med på någon av alla båtturer som går varje dag. På havet är det helt underbart när det är varmt på land! Så visst är det perfekt i Side HELA säsongen, från tidig vår till sen höst!

16 kommentarer:

Stina sa...

Det är rätt häftigt att en sandbank kan skilja varmt från kallt. Helt underbart att kunna bada i 15 grader ena stunden och sedan bara kliva över på andra sidan och bada lite varmare :))

*kram*

biggan sa...

härligt att bada, men floden skulle jag aldrig klara, ser att du fått in i sidkolumnen kramar biggan

Niklas C sa...

Svar: Ja jag kan verkligen rekommendera Wii Fit Plus... Det är både roligt och bra träning =)

Kram

Anonym sa...

Så gott som alla utflyktsbåtar i och i närheten av Side besöker sandbanken. Man kan antingen åka från Side ut på havet och ett strandhugg på ett par timmar på sandbanken. Sedan med båt längs kusten tillbaka till Side, eller alternativ 2: buss till Manavgat, floden ner till sandbanken och tillbaka samma väg. Alla båtar har som mål att lunchen serveras där. Antingen grillad fisk eller dito kyckling. Det kalla vattnet i floden är vatten som kommer från bergen och det varma på andra sidan är Medelhavet. Det är ingen höjdare att bada där, mer kul att se ytterligheterna! Ett utflyktsmål helt enkelt!

Fenixmonas sa...

Ja, det stämmer precis ANONYM! Men det finns många andra utflykter bl.a går det bra att följa med ut och fiska, både med stora och små båtar, vi har också varit ute på heldagar på havet och sett delfiner och badat i och vid spännande gtottor! Fenizmona

Siita sa...

Hejsan. Vet inte varför det inte går att kommentera på jobbet, men har provat o datorn låser sej så man får stänga av o börja från början. Floden var toppen, men bäst var glassen vid vattenfallet. Kram

Anonym sa...

Ja, det var så jag menade med rutt ett.sandbanken var "lunchstället" där man gör ett strandhugg ett par timmar på alla olika utflykter som arrangeras.Vi har varit på massor av "havsdagar" och alltid lunchat där, vare sig vi sett delfiner eller annat före/efter.

Tommy sa...

När vi åkte en tur på Manavgatfloden fanns en magdansös på båten och underhöll. Det var uppskattat.

charlotte sa...

ska bli spännanded att få se
kram

Anonym sa...

Vilken härlig bild på dig och gubben i vattnet=)

Fenixmonas sa...

Svar till ANONYM!
Nja, det stämmer inte riktigt...vi har allt ätit lunch både på havet och i Alanya där vi ibland har gjort strandhugg!

Niklas C sa...

Svar: Lovefilm-reklamen finns hos TradeDoubler. Gå in i det här inlägget och klicka på länken till TradeDoubler där så kan du bli medlem och göra reklam för dem du med =)

http://thelifeofniklasc.blogspot.com/2009/10/hur-tjanar-jag-pengar-pa-bloggen.html

Kram

Mia64 sa...

Tittar in och önskar dig en skön fredagskväll/Kram

Anonym sa...

Win win, you win! I alla Sideblogggar, likewise yours, verkar det som att man inte kan inte kan få komma med tips... eller kommentarer.....Det finns väl fler än ni som varit i Side massor av gånger..... även om man inte varit med i det s.k järngänget! När jag skriver jag eller vi, så är det något som jag/vi upplevt.Det står för oss. Kanske har ni gjort något annnat...

Siita sa...

God morgon Mona. Ha en trevlig lördag. Jag hade trevligt med Margit igår. Kram

Fenixmonas sa...

Kära ANONYM! Självklart skriver jag bara om det som gubben och jag har varit på, om det kommer från någon annan så berättar jag det! Vi åker ner för 18:de gången nu i maj och det finns alltid nya sker att upptäcka och prova! Kram på dig!