lördag 6 mars 2010

All inclusive breder ut sig!

Nu är det bara för mycket!! En del hotell i Side har helt tagit bort valfriheten för turisterna. Det tycker jag är helt bedrövligt! Jag personligen vill inte ha det så, att vara hänvisad till ett och samma ställe hela tiden. Nej, jag tycker om att ha semester och disponera min tid fritt, vilket för mig innebär att också kunna äta var som helst, när jag vill. Att betala dyra pengar för att sedan äta på andra ställen är ju inte någon vits så har man betalt för all inclusive så blir det ju ett tvång att hela tiden återvända dit för att äta.
Maten är oerhörd viktig för oss människor och halva nöjet på semestern är de goda måltiderna. För mig innebär det att kunna äta på olika ställen och ofta också knyta fina vänskapsband med restaurangägarna. Risken är ju att det som är mysigt och pittoreskt försvinner och kvar blir bara de riktigt stora turistanläggningarna. Den framtidsutsikten gör riktigt ont i mig!! Visst förstår jag att all inclusive kan vara ett klipp för t.ex barnfamiljer, men att göra som en del hotell nu har gjort, det är bedrövligt!! Jag kommer aldrig att boka ett hotell där det bara är all inclusive!!!14 kommentarer:

Siita sa...

Jag tyckte det var bra när vi var där vi var. Fanns ju flera ställen att äta på. Behövde ju inte gå till matsalen varje gång. Ha en bra lördag. Kram

Nina sa...

Håller med dig Mona...gillar inte heller att det är tvång...jag har köpt till frukost och en måltid på Tropic... så en måltid äter jag någon annanstans eller på Tropic...det beror på hur man känner sig för dagen...men det tyckte jag var ett bra alternativ...och jag fick välja alldeles själv ;)

kristina Chatillon sa...

Helt rätt. jag har bara all inklusive på Giftun i Hurghada, Egypten, för det är en stor sep semesterby med olika resauranger i området och olika aktiviteter Ett par beach hotel och bungalows och egen lång strand. Själva Hurghada är väl ingen höjdare men de bygger i stan och sen -05 har det förbättras och blivit rigtigt fint men det är en helt annan sak än gamla Side med alla sina små pittoreska och gamla restauranger och barer mm Skulle aldrig bo med All ... i Side. Jag ser hur det föändrats på dessa 15 år jag rest till Side -95 var det små kullerstensgator med många små barer mm Nu har de smällt upp massa butiker mm vid truva och nedanför raga mfl ställen Mys faktorn håller så sakta på att försvinna,,, jag blir så ledsen....

Fenixmonas sa...

NINA och KRISTINA! Kommer inte in någonstans hos er så jag kan besvara era kommentarer, men jag brukar själv boka frukost på det hotell jag bor på, det är bra för våran del. Sen tycker jag att folk ska få göra som de vill...men att nu upptäcka att det är hotell som helt tagit bort valfriheten, det tycker jag är förskräckligt!! Kramen till er bägge!

Mia64 sa...

ja jag har provat all inclusive 2 ggr ena gången var det superbra mat, den andra gången ingen hit.Är ju så mycket mysigare att gå ut o välja vad man vill äta/Kram

Smörblomma sa...

Ja, blogger är bra på det sättet att det finns en hel del olika funktioner.

Det borde väl vara en självklarhet att man får röra på sig, och se så mycket som möjligt av sitt resemål, istället för att bli bunden till bara ett ställe! Kramiz

Ninja sa...

All inclusive är säkert rena döden för små familjeägda restauranger :(

Tommy sa...

Väldigt fina bilder i dina bildspel och jag gillar musikvalet.

Farfar-Hebbe sa...

Ja inte vill man stå så där i isvaken.Huvá.Haé Kram

biggan sa...

ja jag vill med ha valfriheten, att kunna gå vart jag vill och äta, det är mysigare, sånt gillar vi. kram biggan

Farfar-Hebbe sa...

Mors.kom åt datorn sent i går kväll,sonen har uppgraderat till vindows 7 samt gjort en del annat..Jag har aldrig testat All Inclusiv,kommer aldrig att göra det heller.
Här blir det nog en fin dag i dag..Haé Kram.

Mi sa...

Fina bilder från Turkiet. Jag var där i maj 09 fast då i Alania. Härligt. Ha en bra söndag. Kramen!

Unknown sa...

Om man bara har en veckas semester på ett helt år kanske det kan vara bra med allinclusiv... då man bara vill äta sola och bada och sova.
Man jag skulle Aldrig välja det.
vill prova olika ställen.
Älskar maten i turkiet.
Längtar så till Alanya nu.
Kram M

paloma sa...

Såg gott ut!KRAM Paloma