söndag 28 februari 2010

Lite nostalgi så här på söndagsmorgonen!

Jag satt och bläddrade lite bland mina foton nu på morgonen och blev faktiskt riktigt nostalgisk.
Här på Tropics fina uteservering kommer vi ju inte att sitta mer. Hur blir det nu, vad kommer i stället? Kommer det att byggas en ny uteservering...Jag har mailat Mustafa Kaya och frågat, men han är fortfarande lite hemlighetsfull så något egentligt svar på detta har jag inte fått.

I bildspelet som idag finns här ovan, kan ni se lite hur det var 2006. Musiken kändes lite passande denna dag...Se och lyssna och dela lite nostalgi med mig idag!
Tycker du om min blogg så finns det ännu några timmar kvar att rösta på den hos Niklas!



lördag 27 februari 2010

En härlig ufärd både för barn och vuxna!

Innan vi själva simmade med delfinerna var vi inne på Sealanya och såg den underbara delfinshowen! Du kan se mig och barnbarnet Christoffer när vi simmade med delfinerna i slideshowen här ovan! Jag bytte förresten musiken där igår...om du som jag gillar Carlene Carter så ska du inte missa delfinsimmet!

Äventyret började redan vid ingången då vi fick bekanta oss med den trevliga tama papegojan! Jag skulle helst viljat visa er bilden på papegojan och min syster men det har min syster sagt nej till, så det får jag tyvärr respektera...Fast den är verkligen kul! Här är det mellandottern Werona som poserar med pippin.

Tycker du om min blogg? Då kanske du vill rösta på den som veckans blogg? Det gör du inne hos Niklas, som har en mycket trevlig blogg väl värd att besöka!


fredag 26 februari 2010

Delfinerna väntar!

Att få simma med delfiner har varit en dröm för mig under många år! I våras gjorde jag det och det var precis så underbart som jag hade tänkt!
Se bildspelet här ovan och bli sugen på denna upplevelse du också! En upplevelse som är helt underbar! I år blir det en ny simtur med Hero och hans delfinvänner!!
Tycker du om min blogg så kan du nu rösta på den som veckans blogg! Rösta här hos Niklas!!


torsdag 25 februari 2010

Så många roliga saker i Side!

Bakom teatern håller nomaderna till med sina kameler. Här väntar de på att få ta med dig på en ridtur! Lika kul för både barn och vuxna!
Den här veckan tävlar min blogg hos Niklas. Tycker du om den här bloggen kan du rösta på den!


onsdag 24 februari 2010

På väg mot ny säsong!

Igår satte jag så ihop resten av korten från höstens Side till bildspel som ni kan se här ovan. De två sista bilderna är inte från Side, nej, de är från ett mycket kylslaget Göteborg.
Men snart, mycket snart drar den nya säsongen igång och vi får åter igen gå den välkända vägen in mot centrum och gamla Side. Om jag förstått rätt så kommer den nya strandpromenaden att ansluta till denna väg som gjordes för ett par år sedan.
Så nu mina vänner är det dags att prova badkläderna igen, fast har ni inte gjort det så går det att få hjälp med detta på stranden! Har du ännu inte bokat din resa så klicka runt lite bland mina annonser så kanske du redan idag gör ett reseklipp!!

tisdag 23 februari 2010

Det ska va´gött att leva!

Ett av livets största glädjeämnen är umgänget med familjen och goda vänner! I fjol var det både många vänner och en del av familjen i Side under våren. Bildspelet här ovan visar Sidefesten i fjol. Kanske DU kommer ner och är med i år...
Solen skiner precis varje dag under senvåren och sysselsättning saknas aldrig i Side, där finns något för alla! Underbara vänner, båda nya och gamla, utflykter och trevliga middagar, med underbar turkisk mat och en fantastisk blomsterprakt!

 

måndag 22 februari 2010

Side ett sommarparadis för alla åldrar!

Se bildspelet här ovan och njut av några härliga dagar i maj-juni 2009. Sides fantastiska stränder är ju bara i sig ett sommarnöje av stora mått. Här finns massor av aktiviteter, både för stora och små!
På stranden finns massor av aktiviteter som parasailing, vattenskotrar, bananbåtar, trampbåtar och mycket annat kul.

Reser man med barn så tar man sig en tur till Aqualand där det garanterat finns saker som också roar alla!

I Sealanya finns en helt underbar delfinshow och som grädden på moset finns också möjligheten att själv få simma med delfinerna!! Så funderar du på var du ska fira semester med barn, så säger jag bara: SIDE!!

söndag 21 februari 2010

Medicinsk massage i Side

Se filmen här ovan och se hur Alex jobbar med sina patienter/kunder.
För den som har problem med värk i nacke, axlar eller andra ställen, är detta en behandling som verkligen fungerar! Lite dyrare men väldigt effektiv behandling. Jag betalade 600 Lira ca 3000 kronor för 3 helbehandlingar. All smärta som jag haft innan var borta! Jag skulle gett mycket för att ha tillgång till doctor Alex idag men...jag får vänta tills jag kommer ner igen. Har sökt runt här hemma men någon liknande behandling har jag inte hittat här i Sverige.

Alex är en man som verkligen vet vad han gör och han gör det bra! En behandling hos doctor Alex gör helt klart underverk!

lördag 20 februari 2010

Sidelänk att njuta i sidkolumnen och massage i dagens inlägg.

I Side kan du unna dig lite lyx, varenda dag! Som t.ex skön avslappande oljemassage.
Vanlig enkel massage som oftast gör underverk med våra stressade kroppar. Den här massagen är oftast billig, kostar 20 lira ca 100 kronor för nästan en timma. Sen finns det annan massage som är lite dyrare, men jämfört med svenska priser ändå mycket billigt. Ska berätta lite mer om det i nästa inlägg.

fredag 19 februari 2010

torsdag 18 februari 2010

Att leva med en känsla och bara vänta...


Den här utsikten är våran, varje kväll, när vi sitter och njuter på vår balkong. Kanske är utsikten ännu bättre nu efter bygget av strandpromenaden.

onsdag 17 februari 2010

Sidefesten 2009 drog ihop många vänner!

Ska vi få ihop en lika lyckad och trevlig tillställning i år?
Jag har förstått att det finns synpunkter och det är väl bra, jättebra! Därför har jag lagt in ett par frågor här ovan och skulle bli jätteglad om DU ville klicka i vad just du skulle vilja!
Ni har tio dagar på er att klicka på! Fundera och tänk till! Jag vet emellertid att vi sa i fjol att det bör vara en bestämd dag, varje år, som denna fest går av stapeln. Just för att förenkla det för alla...
Har en datum spikats så är det sen väldigt enkelt, att år efter år boka sin vårresa till detta datum...eller hur??

måndag 15 februari 2010

Tjäna pengar på din semesterresa!

Kläder ÄR billigt i Turkiet! Har du aldrig varit där så kommer du att bli mycket förvånad över priserna, för här kan du verkligen handla billigt!! Så varför inte kombinera nytta med nöje och förnya garderoben på din semesterresa.Jag handlar det mesta hos Maria, som har Marias kläder i Side. Här finns det mesta, både för barn och vuxna. Ungdomarna älskar dessa märkeskläder som är så inne hemma, men som då kostar en förmögenhet, vilket det inte gör i Turkiet. Här får föräldrarna råd att handla de kläder som ungdomarna, oftast bara kan drömma om i Sverige! 















Jeans finns i alla modeller och i massor av olika modemärken. De finns i alla tänkbara storlekar.

söndag 14 februari 2010

Turkiska köket bland världens främsta!

Vi tycker om att besöka lite olika ställen, små mysiga restauranger, när vi är i Side. En som vi aldrig missar att besöka, är FAVORI.
Här får du god och vällagad mat till bra pris. Alltid ett underbart fint personligt bemötande.
Här trivs alla, både unga och äldre. Musti vet hur folk vill ha det och för de små gästerna finns ett underbart stort lekrum. Mustafa har en väldigt fin service! Så Favori är ett av de ställen som jag alltid tar med mina vänner till, när de besöker Side för första gången!

lördag 13 februari 2010

Vänta inte för länge, då kan det vara för sent!

Våren i Side är en underbar tid! Första gången jag var i Side i maj blev jag förvånad över den stora mängden av häckande svalor. De fanns överallt, under alla tak och balkonger och luften sjöd av aktivitet. Det var helt underbart att se! I år kommer vi inte ner förrän 22 maj så det blir gränsfall så att säga. Visst finns det väl kvar några häckande par då också men inte de mängderna som är några veckor tidigare.
Blomsterprakten är enorm på våren och det är grönt och vackert överallt! Solen är stark, precis som på andra ställen just på våren. Så lite extra försiktighet rekommenderas. Inte kul att bränna sig.
Så här praktfull kan en vanlig liten prästkrage beskådas, enormt stor och fin! Precis som en buske såg detta blomsterbestånd ut.
Jorgubbarna, jordgubbarna! Finns inte ord att beskriva smaken av dessa underbara solmogna jordgubbar! I Turkiet kan du verkligen frossa på jordgubbar. De har en rätt lång säsong så de kan avnjuta även i juni månad.
Har du ännu inte besökt Side och Turkiet under våren så gör det! Garanterat så ger det mersmak för det är en fantastisk tid!
"Det ska va´gött att leva!"

torsdag 11 februari 2010

Höst i Side ÄR sommar!

Oktober är en underbar tid i Side. Vattnet är varmt och det är inte den trängseln på stranden som det är tidigare på säsongen.
Dagarna är härligt, lagom varma 25-30 grader medan det är lite kyligare på kvällen. Det är egentligen helt perfekt! Det behövs ingen aircondition på natten, vilket jag tycker är suveränt bra för jag är inte alls förtjust i airconditions. Maten smakar lika fantastiskt bra när du än besöker Side, beroende på att maten är fantastisk!!
Här serveras vi Osmansk gryta av Hasan på Marina. Klicka på länken nedan och följ med till Side några dagar i oktober 2009.

                                        Side i oktober del 2

onsdag 10 februari 2010

En tur på Manavgatflodens gröna vatten

Når det är som varmast i Side är det underbar Att Få ge sig av Utför Manavgatfloden för en tur på havet.

Här ligger massor av båtar tidigt på morgonen och väntar på de sjösugna.

Sen bjuds det på en underbar tur nedför floden och ut på havet!

Så här ser Apollotemplet ut från sjösidan. Klicka på länken här nedanför och följ med en sommarvecka i Side.

           Klicka här för Sommar i Side! 

tisdag 9 februari 2010

Det mest facinerande, avkopplande och festliga...SIDE!

Känn historiens vingslag! Jag bara älskar att gå omkring bland dessa gamla ruiner och trampa på de gamla gatorna av mosaik. Vilket fantastiskt byggnadsverk denna stad har varit! Vart du än går i det gamla Side så ser du lämningar från antiken. Mycket, mycket facinerande! Helt underbart!
Men livet i Side är så mycket mer, det är en underbar gemenskap med alla
vänner.
 

Ingenstans har jag sett så underbara solnedgångar som i Side!

Varje kväll i Side är en njutningens tid, för skådespelet vid solens nedgång är helt fantastiskt! Bara så underbart vackert! En solnedgång som inga bilder i världen kan beskriva...den måste få ses!

måndag 8 februari 2010

Bara din egen fantasi sätter gränser!


Om du tycker om antika lämningar är Side helt rätt! Här finns hur mycket som helst från antikens dagar.









Utgrävningar pågår runtom i Side.





Det finns också långa avsnitt av den gamla stadsmuren som ännu kan ses.


Det har funnits mycket vackra utsmyckningar på husen, pelare och murar,

spännande portaler och nischer.

Här finns hela tiden nya saker att upptäcka. Här finns något för alla, en upplevelse för både kropp och själ!


Om du ännu inte har bokat in din sommarsemester 2010 så fundera nu på Side i Turkiet! Här är platsen som så många fastnar för, oavsett hur mycket eller lite du rest tidigare. Side är platsen som de flesta vill tillbaka till!