fredag 25 februari 2011

Många mail och frågor har jag fått...

Som ni ser så har jag varit iväg och simmat med delfinerna, både 2009 och 2010. Hoppas att det blir även 2011 för det är en fantastisk upplevelse!  
Första gången hade jag sällskap av barnbarnet Christoffer, det ser ni i bildspelet ovanför detta inlägg. I fjol hade jag med mig vännen Kerstin, yngsta sonen och barnbarnet Victor 9 år.  
Det kostar 100 euro för ungefär en timmas underbar samvaro med delfinen. Då får man veta mycket om dessa underbara, djur, vara med och mata och pussa på nosen! Sen kommer ju det som alla så ivrigt väntar på...att ta ett ordentligt tag i fenorna och följa med på en simtur!!
Känner du för detta, så gör det! Det är en underbar upplevelse...
Åker du med Ving, så har de färdiga paket till Sealanya och vattenlandet!

torsdag 24 februari 2011

Behöver du som jag sol och värme nu...då tar vi en tur på Manavgatfloden!

Se bildspelet här ovan! Dröm dig ner till Turkiet och njut av musiken!!  

tisdag 22 februari 2011

Lite från fotoarkivet...

Motljusbilder är väldigt vackra, blir så fint med havet som bakgrund.  
Havet som bakgrund, om än lite dimmigt, var det här också...men det jag ville visa var ju det lilla fölet. Du som varit vid västra stranden känner säkert igen den lilla backen, med Dogans dåvarande uteservering till höger i bild.  
Den här bilden är tagen inne i gamla Side, mellan teatern och hamnen...inte så långt från Aynurs salong.  
Här har katten Ebba tagit sig en tupplur på ett bord hos någon på Tropic...säkert någon som gillar Ebba och utfodrar henne med lite kattmat.
Nej, det är inga frukter i trädet...det är gatlampor.


lördag 19 februari 2011

Orkar ni med lite gamla bilder igen?

Året var 2006 och jag tror att det är Erdal och Alaaddin på kortet.  
Fast nog tycker jag att alla ser likadana ut idag...Det visar ju hur bra Side är för oss människor. Där mår vi alla gott!!  
Nu ramlar dagarna snabbt på och både ny och gammal personal börjar nu snart att återvända till Side inför årets säsong.  
Kanske det sen är just du, som upptäcker Side för första gången detta år, som sen berättar vidare för alla, om denna underbara plats! Berättar om Side, Turkiets pärla!! Snart drar det ihop sig även för årets SIDEFEST!
I sidkolumnen finns en enkät, som jag är tacksam om ni fyller i. Det är för att killarna på Tropic Bistro ska få en liten uppfattning om, hur många som kan tänkas komma på Sidefesten detta år. Bara att klicka i hur många som kommer från din familj...Väl mött alla!!!





fredag 18 februari 2011

Våren en underbar tid i Side!

Blomsterprakten är enorm på våren och försommaren i Side! Det prunkar av blommor, överallt och gräset är grönt och fint.  
De gamla ruinerna ser också de, nästan fräscha ut efter vinterns stormar och regn...  
Har du bara varit i Side på högsäsong, så borde du prova att åka ner på våren! För oss nordbor är det sommar där, även under turkiets vår. Då är det en härlig tid....allt är på plats inför sommarens anstormning men lugnet råder ännu...Jag älskar den tidiga säsongen i Side!!

tisdag 15 februari 2011

Passa på om du känner för det!

Det här var spännande, att få se hur Haydar klarade att fixa bohusläns karta...  
Det diskuterades och skissades länge innan det blev dags att sätta dit kartan.  
Den blev jättebra faktiskt, men bohuslän gröna vatten blev ju inte rätt...jag kan ju emellertid förstå att det inte är lätt att sätta färg på något som man aldrig sett. Kanske havets färg får fixas i Sverige, såvida vi inte får söderhavsklimat med turkosblått vatten.  
Den här goingen sitter på samma kille och ser verkligen otäckt verklig ut...  
Jag säger som jag alltid har sagt, det finns bara en tatuerare för mig! Haydar är en kille som jag litar helt och fullt på...Han är mycket noga med hygienen, vilket är mycket, mycket viktigt! Han är också säker och duktig i det han gör. En kille som jag varmt rekommenderar!

Vad sägs om en liten Blåvinge som ett första objekt? Gör du en så blir det snart flera, det är något som jag själv redan har konstaterat. Jag älskar mina tatueringar...alla gjorda av Haydar...givetvis!!  
Priset är ungefär hälften av vad du betalar i Sverige, ja, kanske något lägre till och med. Gör alltid upp om priset innan, det brukar gå att förhandla sig fram till ett pris som både kund och tatuerare är nöjda med.


lördag 12 februari 2011

Sidevännerna bidar sin tid i väntan på den nya säsongen i Side!

Vintern i Sverige håller på att knäcka oss soltörstande människor! Jag har tillsammans med yngsta sonen och barnbarnet Victor gjort en vinterresa till Gran Canaria...Här gäller det att överleva tills värmen är tillbaka i vårt Side!  
Vi visste att två av Sidevännerna fanns där, men till vår glädje så hittade vi ett par till!!  
Vi hade en trevlig kväll tillsammans, då vi också firade barnbarnet Victor som fyllde 10 år!  
Här står vi så tillsammans, sju Sideälskande människor som strålat samman i Puerto Rico, i väntan på den nya säsongen i Side!!  
Carina och Bjarne hinner dessvärre inte att vara med på årets Sidefest, de kommer ner först i september detta år.  
Det är ju dessvärre så att det inte alltid kan klaffa för alla, men så är det ju bara.
Vi tycks bli jättemånga på festen detta år! Bra att ni klickar in er i enkäten här i sidkolumnen...den ska jag sen ta med mig ner till Yusef så han får ett hum om hur mycket mat som kan tänkas gå åt. Köp biljetter direkt när ni kommer ner! De kommer att säljas från säsongens början!


tisdag 1 februari 2011

Ja, då var det ju det där med maten...

Vi diskuterade både länge och väl, vad gällde maten på Sidefesten. Vi har ju förstått att en del är rädda för buffé, så därför finns det i år olika rätter att välja mellan. Jag vill ändå ha sagt att en buffé på Tropic eller Tropic Bistro alltid är dagsfärsk, fräsch och fin!!  
Jag kan förstå rädslan för buffé på vissa hotell med all inclusive och mat som åker in och ut men...det förekommer aldrig på dessa restauranger!  
Hur som helst så försöker vi ändå i år att tillgodose alla vänners önskemål med den matsedel som nu finns att tillgå.  
Den fantastiska mesan ändrar vi ju givetvis inte på, den är ju helt makalös god...där finns något för alla!!
Du har väl sett vilket bra pris vi fixat till för barnen? Halva priset för barnen, ända upp till 12 år!!! Glöm nu inte att klicka i enkäten här i sidkolumnen, så killarna får ett "hum" om hur många det kan tänkas bli...