lördag 19 mars 2011

Delvis repris av äldre inlägg men högaktuellt!!

Allt fler väljer att ha helpension på sina hotell vilket gör att det går allt sämre för de små restaurangerna i Side. En trend som tyvärr håller i sig...  
Jag personligen skulle inte vilja ha det så, att vara hänvisad till ett och samma ställe hela tiden. Nej, jag tycker om att på min semester disponera min tid fritt, vilket för mig innebär att också kunna äta var som helst, när jag vill. Att betala dyra pengar för att sedan äta på andra ställen är ju inte någon vits, så har man betalat för all inclusive så blir det ju ett tvång att hela tiden äta där, för att få full valuta för sina pengar.  
Maten är oerhörd viktig för oss människor och halva nöjet på semestern är de goda måltiderna. För mig innebär det att kunna äta på olika ställen och träffa de restaurangägare som man under åren i Side har blivit god vän med. Det är ju så himla kul att känna hur välkommen man är och att de är lika glada som mig att vi ses igen.  
Det är tråkigt att höra hur många restaurangägare som det går allt sämre för, som inte ens vet om de klarar att driva sina restauranger nästa säsong. Risken är ju att det som är mysigt och pittoreskt försvinner och kvar blir bara de riktigt stora turistanläggningarna. Den framtidsutsikten gör riktigt ont i mig!!
Sen har jag förståelse för barnfamiljer som väljer all inclusive, för dessa är det stora pengar att tjäna och detta arrangemang kanske rent av är det som möjliggör semestern för dem.


4 kommentarer:

Kristina, Piteå. sa...

Smaken är som baken, delad! Du kommer säkert att få olika svar på denna fråga. Jag förstår dem som tycker att det är praktiskt med helpension och allinclusive, det känns säkert hur lyxigt som helst och som barnfamilj är det säkert ypperligt och man sparar säkert pengar. Jag å andra sidan tycker om variationen, att hitta det där lite mer oturistiska stället lite längre bort, att kunna välja och att få styra mina egna tider...vill jag äta sent gör jag det, vill jag äta tidigt gör jag det....tycker inte riktigt om att ha tider att passa när jag har semester...
Jag hoppas verkligen att det kan bli så att de stora anläggningarna kan få vara kvar för de som vill och att de små resturangerna kan/får vara kvar för de som vill ha det så.....jag vill verkligen att det ska finnas ett val och att det mysiga små restaurangerna ska få chans att leva kvar....Jag tror att detta är ett problem på flera ställen i världen och inte bara i Side.

Anonym sa...

Hej, jag är glad att ha provat på båda delarna faktiskt, men kommer aldrig mer att bo på all inclusive! Bodde på Hemera första gången jag for själv för att det kändes så tryggt, slapp ju springa runt ensam i mörkret för att leta restaurang! Sedan blev det ett par gånger till, för flera mycket trevliga människor jag lärt känna återvände dit och dem ville jag återse! Efter förra sommaren när jag och flera andra blev hänvisade ett extrarum mitt i natten vid ankomst, för att sedan vänta till mitt i dagen för att byta.....När det rummet dessutom hade kackerlackor, då var Bettan INTE glad! På ett dyrt femstjärnigt hotell där man har bokat resan månader i förväg ska det inte gå till så....Inget billigare hotell har behandlat mig/oss på detta sätt! Sedan omotiverade höjningar varje säsong, av priset dessutom! Tycker det är mysigare på ett mindre hotell, med skandinaviska gäster och att gå till de lokala restaurangerna, men är glad att ha provat typ Hemera också som sagt och som naturligtvis var ett BRA hotell överlag! Nu ska det provas på lite olika ställen....Bettan!

Gilla sa...

Jag har alltid sagt som du. Det är synd om de små restaungerna när det blir fler och fler All Inclusive hotell.

Den här gången får vi ju AI, men det priset vi fick betala var lägre än på till exempel ert hotell med tillägget för frukost.

Så vi kommer ändå att testa inhemska restaurangerna. Så har vi alltid gjort när vi har varit på Kos. Men där har vi inte haft AI. Vi har varit där 9 gånger, så där känner vi ju till vad som finns.

Du/ni får ju hjälpa till.

Kram/Gilla

EN MÖLNBOBOS LIV - MELVINS MAMMA sa...

Jag skulle aldrig ta all inclusive. Tänk om man betalar dyra pengar och så är det samma mat i en eller två veckor, smakar den sen inte bra så känns det säkert inte kul. Nej vi kör helt utan mat och botaniserar bland Sides restauranger, vi har våra favoriter som vi återkommer till (Mehmets in the ruins, direkt efter stora rondellen på höger sida när man skall till gamla stan)