onsdag 30 juni 2010

Hur var den då då...STRANDPROMENADEN i Side??


Vi börjar med det som var sämst! Dessa stolpar innebär att INGA bilar eller bussar kan köra där innanför! Vilket i sin tur innebär att Tropics gäster får kliva av före Dogans och sen GÅ med all sin packning bort till Tropic.
I övrigt så tyckte jag att strandpromenaden blev jättebra!! Så fint och trevligt att gå vägen in mot gamla Side!
Visst hade stranden på en del ställen blivit lite smalare, men på andra ställen hade den i stället fyllts ut och blivit mycket bredare.

Alla restauranger och affärer låg nu på andra sidan om strandpromenaden, ingenting annat än stranden låg mot havet! Det fanns inte heller någonting som störde på stranden, alla försäljare var borta. De får inte lov att sälja saker på stranden...Nej, inte bullar heller...
Ingen försäljare får heller lov att gå ut från sin affär eller restaurang och försöka att kasta in folk, det är strängeligen förbjudet! Ertappas någon med detta så stängs verksamheten på obestämd tid...
Fast ja, JA!! Jag tycker mycket om den fina strandpromenaden och vår fina strand!!
Så här ser Tropic Bistro ut nu...fotot har jag tagit upp ifrån Tropics uteservering på andra våningen.
Så ni alla som ännu inte varit nere denna säsong, ni kan vara helt lugna! Strandpromenaden är fantastisk fin och vår strand finns där för dig!!








tisdag 29 juni 2010

Vilka killar! Missa inte att se dem om du besöker Side!!

Haldun och Özgen finns på Tropic och Tropic Bistro! Väl värt ett besök bara för att få se killarna dansa...Danskonsten är något som alla killarna på dessa restauranger bemästrar...mer kommer! Börja nu med att se videon här ovan!!

torsdag 24 juni 2010

Här var det glass och spex!

Victor tyckte det var jättekul att köpa glass i Side och det är inte utan att också jag tycker att detta är kul!


Dessa speciella glassförsäljare är riktiga spexare och de kan verkligen hantera sin glass! Du hittar dem lite här och där, men känner lätt igen dem på deras speciella glassvagnar och deras klädsel! Jodå, glassen är jättegod, när du väl lyckas att få grepp om den!











onsdag 23 juni 2010

Även gästerna på Tropic kan...

Vi hade ingen aning om att vi hade så dansanta vänner, om det nu inte är det nya sättet att studera menyn förståss...De bjuder verkligen på sig själva under denna fredagskväll på Tropic! Kolla filmen här ovan! Vill du se massor av flimklipp från Side så söker du Fenixmona på Youtube...där finns det lite att se!

tisdag 22 juni 2010

Massor av trevliga utflykter!

Alla har vi väl ett barn boende inom oss! Här kan vi släppa ut detta barn och ha sanslöst roligt! lika kul för simkunniga barn som vuxna barn...



Efter en underbar tur på Manavgats gröna vatten når vi den långa sandreven som delar floden och medelhavet. Här lägger vår båt till och vi får leka i medelhavets vågor under några timmar!

Vi brukar ta denna tur med Ving som alltid brukar ha en skandinavisktalande guide med på dessa utflykter. Jag tycker det är väldigt bra, framförallt om man har mindre barn med sig som kanske inte helt förstår engelska. Se bildspelet från denna underbara dag här nedan!!

måndag 21 juni 2010

En varning är på plats!!





Hammam är underbart och kan göras flera gånger under semestern men...är du redan solbränd i ansiktet så hoppa över lermasken!!

För min del blev lermasken katastrofal! När den intorkade leran tvättades bort slets den solbrända huden bort...det sved som eld!

Det tog ungefär en vecka, av mina ynka två veckor, att läka mitt ansikte efter denna behandling!









torsdag 17 juni 2010

Mer från Sidefesten 2010!

Det blev massor av filmer från årets Sidefest, en del korta en del längre...ett litet klipp ser ni längst ner på denna sidan! Här ovan ser ni Musti och hans personal i full aktion med att göra Sides bästa kebab!!

onsdag 16 juni 2010

Bästa kebaben i Side...

Jovisst är det så...snabbt gott och enkelt! Den perfekta lunchen hittar du hos Musti på Favori restaurang! Vill du "pressa" en heldag på stranden, då är det bara att sticka upp till Musti och hämta med lunchen ner. Kolla filmen här ovan, så får du se hur den görs...Sides bästa kebab!!!

tisdag 15 juni 2010

En dansant publik bjuder på sig själv!


Här ovan får ni se videoklipp från årets Sidefest! Jag är alltid helt facinerad av hur människor bjuder på sig själv. Det är bara så härligt!!






lördag 12 juni 2010

Inga överraskningar den här gången...trodde vi...



Nej, nu åkte vi ju ihop med Jerker och Kerstin som annars brukar dyka upp som anden i flaskan, så...


Hahahaha...vem dyker upp den här gången...Tidigt på morgonen första dagen står Hasse och Carina utanför Tropic! Jättekul!

Bosse, den spjuvern har har döpt om dem till Hans och Greta...


Tack vare "Hans & Greta" hittade vi sen snabbt Alaaddin. De är nämligen suveränt duktiga på att hitta runt överallt!

Alaaddin kan du se mer av i bildspelet här ovan!!





fredag 11 juni 2010

Nu tar vi det från början!!


Här stod vi då den 22 maj och tittade efter våra vänner som inte syntes till. Sen dök de upp! Det var nämligen två plan som avgick till Antalya denna dag, med bara 10 minuter emellan, så vännerna hade hamnat i fel kö!


Det ordnade sig i alla fall och de kom till rätt kö och plan. Alltid bra att kolla avgångstavlan där numret på incheckningsdiskarna står, där står även avgångstiden som i vårt fall var 16.20 medan den andra avgången skulle ske 16.30.

    Efter incheckningen startade så SEMESTERN!!! Det bästa av allt just nu är att veta...om 42 dagar så står vi här igen!

torsdag 10 juni 2010

Alaaddins nya place!

Men Hasse då, inte slicka dig runt munnen när du kramas! Fast jag förstår dig, inget av Alaaddins goda mat skall förfaras! De flesta gamla sidevänner känner ju Alaaddin som tidigare var på Tropic Bistro. Bildspelet ovan får tala för sig själv, för här ropar sängen förtvivlat efter mig just nu! 

onsdag 9 juni 2010

Så här var det på Sidefesten 2010!



Så drog den så igång även i år, Sidefesten! Så kul att få samla alla gamla och nya vänner!



Fast vi saknade dessvärre flera av vännerna detta år. Sören avbokade sin resa på grund av sjukdom.

 

Inte heller fanns Ingo och Ragnhild på plats detta år, men de har alla lovat att dyka upp i Side under hösten, vilket jag ser fram emot! Vännen Rickard var nere redan före årets Sidefest och hade fruktansvärd otur med vädret. Tyvärr kan vi ju inte påverka vädrets makter...



Saknades gjorde också vännerna Göran och Lotta, som fanns i Side, men inte kunde vara med då stackars Lotta ramlade då hon steg av busstransfern från flyget. Lotta ramlade så illa så hon bröt benet...Krya på dig Lotta!! Bamsekram till både dig och Göran och jag hoppas att ni är med oss nästa år!!



Visst är det härliga sandstränder i Side!!



Jodå och det berättade jag om på min andra blogg igår! Oroa er inte! Det är rensat och klart!!

Kolla in stranden här!!!

Klicka på länken här ovan!!







måndag 7 juni 2010

Hemma från Side med MASSOR av nytt i bagaget!!!






En underbart, fin lyckad SIDEFEST gick av stapeln den 1 juni. Ska berätta om denna i både bildspel, bilder och filmer.

Bland annat hade vi en jättelyckad modeshow från Marias kläder.



Jag kommer att berätta om strandpromenaden, denna fina skapelse både på ont och gott.



Och...Jodå, visst älskade aporna mig fortfarande...hihihi...